Sett farge på hjemmet

Med våren kommer det alltid litt mer farger på banen, og denne våren er intet unntak. Generelt blir det et mer vågalt år når det gjelder både farger og mønstre. La deg fortrylle av fargerike vegger, lekne detaljer, stilige kontraster, sterke mønstre og etniske impulser.

Vårens trend er veldig uttrykksfull, en stor kontrast i forhold til det brune og beige som har vært tidligere. Det forteller interiørarkitekt, Gro Anita Goodier, også deleier av den populære og spennende interiørbutikken Trier bak Slottet. Her finner du et bredt utvalg av interiørartikler, stoffer, tapeter og møbler fra ledende internasjonale merker som blant annet Mulberry, Colefax and Fowler, Ralph Lauren, Nobilis, Pierre Frey og Manuel Canovas. De ulike merkene har hver sin uttrykksform og med alt fra det klassiske til det moderne er det noe for enhver smak.

Våger mer

I 2012 var farger den store snakkisen, i år går vi fra prat til handling. Fargespekteret er stort og variert, fra delikate pasteller til spreke knallfarger. Valgene våre er betraktelig mer personlige enn tidligere, der hjemmene våre skal vise frem hvem vi er. Mønstre vil også få en større plass i hjemmene våre, både på tekstiler og vegger.
– Tapeter ligger veldig i tiden og er en fin måte sette atmosfære i rommet. Tidligere var det en trend å ta en vegg, mens nå tas alle fire veggene. Folk tør mer og mer. Det er veldig effektfullt, i tillegg til at det gir et personlig preg, sier Goodier fra butikken Trier bak Slottet.
Butikken har et av hovedstadens største utvalg av tekstiler og tapeter.
– En av våre styrker er at vi alltid er oppdaterte på stoffer og tapeter, og får inn nye kolleksjoner hele tiden. Og med et spekter som spenner fra det klassiske til de siste trendene er det noe for enhver smak og stil.
Zoffany, som er et av verdens ledende tapet og tekstilmerker, produserer nye og innovative design. Ofte med et historisk preg over seg.
– Fantastiske tapeter, sofistikert og estetisk perfekt både for det moderne og det klassiske interiør, påpeker Goodier.
En annen viktig leverandør innen tapet er Manuel Canovas som er kjent for sin bruk av livlige farger, ofte i dristige og uvanlige fargeharmonier. Perfekt for den mer vågale.

Miks og match

Nå skal trykk, mønstre og farger blandes på uventet vis. Vi innreder hjemmene våre med organiske former, retroinspirerte møbler og detaljer i spennende mønstre og materialkombinasjoner. Det finnes ingen fasit.
– For dem som foretrekker et nøytralt interiør, kan dette friskes opp med sterke og fargerike detaljer på puter, tepper, lamper og bilder. Noe som enkelt kan byttes ut med tiden, forklarer innhaver og sydame, Anitha Trier, hos interiørbutikken Trier bak Slottet.
Finn tilbehør med inspirasjon fra Midtøsten og Afrika, og miks med det du har fra før. Med en sammensetning av den skandinaviske stramme stilen og etniske innslag fra fremmede kulturer vil hjemmet ditt få en varm og eksotisk atmosfære.

Tilbyr faglig hjelp

Det å fornye et hjem er en utfordrende og spennende prosess, enten du skal totalrenovere eller kun gi boligen din et lite løft. Det er mange valg å ta hensyn til underveis, og i denne prosessen kan det være smart å søke faglig hjelp. Trier bak Slottet har bred erfaring og gir deg personlig oppfølging fra start til slutt.
– Vi jobber hovedsakelig med private kunder, og tar både store og små prosjekter. Det kan være alt fra en kunde som kun trenger nye puter til sofaen, til kunder som trenger hjelp til å innrede et helt rom, sier innhaver og sydame Anitha Trier.
I dag er de den eneste som er igjen av de klassiske butikkene som tilbyr hjelp til hele innredningsprosessen. Sammen med et godt nettverk av håndverkere, tapetserere og egen systue tilbyr de hjelp med alt innen innredning og interiør. De er også store på lysavskjerming.
– Vi kommer på hjemmebesøk og tar alltid utgangspunkt i hva du har fra før og hva du ønsker. Alle prosjektene blir forskjellige fordi alle har en egen stil, forteller Trier.
De kan jobbe fra det klassiske uttrykket til den moderne stramme stilen. Ett hvert miljø folk vil ha kan Trier bak Slottet skape.

Tekst: Tone Aleksandersen

Foto: Tone Aleksandersen & Trier Bak Slottet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *