When your dreams come true

Vi fikk i oppgave å lage en kortfilm på minst ett minutt der A møter B. Filmen skal klippes/redigeres i Adobe Premier. Dette har så langt vært den mest morsomme og spennende oppgaven. Det var spesielt stas å få muligheten til å bruke kunnskapene mine som makeup artist i kortfilmen.

En helt vanlig natt skulle en ung dame legge seg til sengs,

men med en underlig drøm kom en dukke til syne.

 

 

 

Manus

WHEN YOUR DREAMS COME TRUE

SKREVET AV

Tone Aleksandersen

Scene 1

Badet

Hovedpersonen (Pernille) kommer inn på badet i pysjamasen. Hun plukker opp tannbørsten og tar på tannkrem. Så ser hun inn i speilet mens hun pusser tennene. Plutselig kommer en skikkelse. Pernille stopper opp og ser seg litt om. Så fortsetter hun å pusse tennene. Hun setter tannbørsten på plass, og forlater badet.

Scene 2

Soverommet

Pernille åpner døren og kommer gående inn. Hun går til vinduet og trekker over gardinene. Deretter kryper hun opp i sengen og legger seg under dyna. På nattbordet står en nattlampe og et dukkehode. Pernille strekker seg for å slå av lyset, og i det dukken er i hovedbildet hører man musikken fra en spilledåse.

 Scene 3

Festningen (høstdag)

Musikken fra scene 2 fortsetter inn i scene 3. Det er en kald høstdag. Pernille er ute og går en tur. På veien møter hun er mystisk person som er kledd i en lang mørk frakk med hetten tredd godt over hodet. Pernille ser merkelig på denne personen i det hun passerer personen. Hun får en rar følelse. I det hun snur seg igjen, er personen borte. Hun begynner å småløpe. Den mystiske personen kommer frem fra et tre rett etter at Pernille har løpt forbi. Dukken går samme vei som Pernille småløper.

Pernille hører rare lyder og snur seg flere ganger. Plutselig oppdager hun dukken som kommer sakte gående mot henne. Panikken tar henne. Desperat prøver hun å åpne en dør. Men den er låst. Dukken kommer nærmere og nærmere. Hun setter opp farten og løper. Men uansett hvor mye hun løper dukker dukken stadig opp. Hun hopper over et gjerde og inn en port. Hun ser ikke dukken som står på toppen av porten og ser ned på henne.

Pernille kravler opp bakken med dukken tett i hælene. Hun fortsetter å løpe, og løper gjennom en dør for å komme seg ut av festningen. I det hun kommer gjennom døren oppdager hun dukken. Hun snur og løper mot døren, men døren lukker seg. Hun hamrer desperat på døren. Bak henne griper dukken etter henne.

Scene 4

Soverommet

Pernille bråvåkner og gipser etter pusten. Håret står til alle kanter. Hun roer seg ned og ser lettet ut over at det bare er en drøm. Plutselig slåes nattbordlampen på og spilledåsen spiller igjen. Pernille stopper litt opp og snur hodet sakte til siden. Der sitter dukken og vinker til henne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *