Coachella

solnedgang fra Coachella med palmer og pariserhjul i bakgrunnen

palmer i solnedgang med festivalfolk

Coachella Valley Music and Arts Festival er en av verdens mest kjente og største musikkfestivaler, som årlig tar plass i ørkenen av Indio i California. Her smykker store verdenskjente artister scenene med alt i fra hip hop, rock, indie til elektronisk. Tusenvis av folk fra hele kloden tar veien hit. Ja, til og med de store kjendisene strømmer til hvert eneste år. I tillegg til å være vertskap for levende musikk, er Coachella nærmest som et galleri for visuell kunst. Enorme og fargerike skulpturer dekorer det store festivalområdet sammen med de mange og ulike scenene.

collage av kunst fra festivalen Coachella

fargerike skulpturer og folk på festival

Første helg av Coachella 2018 er allerede over, og det er ikke noe sted jeg lengter like mye tilbake til som denne festivalen. Musikkfestivalen går faktisk over to helger med akkurat de samme artistene. Selv vil jeg anbefale den første helgen da det blir gjort litt mer stas rundt det hele og muligheten for å se noen kjente ansikter er større. Hvis dette er av interesse da! Coachella er ikke bare en trendsetter for musikk, men også når det kommer til mote. Festivalen er reneste catwalken der antrekket er nesten like viktig som musikken – for her handler det om å se og bli sett! I mens noen følger moten, er det andre som er langt mer kreative!

jente i gul magetopp og fargerik blomstrete tights med palmer i bakgrunnen

collage av kjærestepar med solbriller og jente i blomstrete skjørt og magetopp med palmer i bakgrunnen

Dette er absolutt ikke en festival du bør gå glipp av, så her er noen tips til hvordan du kan sikre deg billetter til neste års festival. De først billettene legges ut allerede førstkommende juni, før de igjen legger ut de siste billettene i januar samme året som selve festivalen. Mitt beste tips er å gå for en pakke som inkluderer overnatting, festivalpass og shuttlebuss. I hvert fall hvis dette er første gangen! Ja, du må regne med å punge ut over 10 000 kroner, men du vil likevel ikke spare mye med å fikse dette på egen hånd. Flere hus/leiligheter (Airbnb) legges ut til leie, men de beste og nærmest festivalområdet forsvinner fort og det er ikke mye å spare på. I så fall kan dette være et greit alternativ hvis dere er en større gjeng, men vær tidlig ute med å booke. Det finnes også noen enkle og billigere hoteller, men transport til og fra festivalområdet er ikke alltid like lett. Du kan ende opp med å vente opp mot 6 timer og mer for å komme deg noe sted hvis du satser på taxi/uber. Shuttlebussene går til og fra festivalområdet hele dagen fra bestemte hotell, og det hele er kjempebra organisert. I tillegg er det veldig behagelig å avslutte en lang dag med å krype i en stor og komfortabel seng. Dette er flotte hoteller og mange av dem har basseng slik at du kan slappe litt av før du tar turen til festivalområdet.

hotell omringet av palmer

Viktig tips å ta med seg til selve festivalhelgen:

1. Solkrem  (med høysolfaktor), solbriller og hatt! Solen er sterk og det er ikke så mange steder man kan søke ly fra solen.

2. Komfortable sko ettersom det er store avstander mellom de ulike områdene – og man står og går mye.

3. Jakke/genser da det blir kaldere mot kvelden. Eventuelt et lite skift. Dette er ørkenen og temperaturene varierer mye fra dag til kveld!

4. Tålmodighet! Beregn god tid til å komme inn på festivalområdet. Det kan ta 1-2 timer fra du forlater hotellet til du er helt inne på selve festivalen på grunn av store folkemengder og flere poster du må igjennom for å scanne armbånd og for kroppsvisitering. De fleste tar veien til festivalen i ett-tiden, så da blir det ekstra lange køer.

5. Finn et møtepunkt hvis dere mister hverandre! Mobildekningen er ikke av den beste og det kan ta flere timer før man mottar en melding. Et tips er alltid å skrive tidspunkt for når meldingen ble skrevet.

6. Drikk masse vann! Ta med en tom flaske som du kan fylle opp på vannstasjonene. Du får også utlevert vann i mens du venter på bussene.

7. Det er mulighet for å leie oppbevaringsboks for sekken, men disse blir fort opptatte. Så pakk smart og lett! Og bruk sekk, ikke veske!

8. Husk legitimasjon da det er 21 års grense for alkohol og du må ha eget bånd for å komme inn på det avgrensede alkoholområdet. Dette får du fikset inne på festivalen fra bestemte boder,og du må ha nytt bånd hver dag.

9. Tørkle for å ha foran nesen/munnen for å beskytte mot gress og støv som det kan bli mye av enkelte steder. I hvert fall ha med deg allergimedisin hvis du reagerer på gress og støv. Men husk å ha alt av medisin i originalemballasje så det ikke blir tatt for å være narkotika.

10. Planlegg på forhånd hvilke band du absolutt vil se og merk av hvilke scener de spiller på. Noen ganger må du gå litt tidligere fra en konsert for å komme deg til neste hvis du ønsker gode plasser.

11. Antibac er alltid greit å ha! Toalettene føltes rene i motsetning til andre festivaler, og det var stort sett alltid papir og såpe der. Men det kan alltid være greit å ha hvis man ikke har mulighet til å vaske hendene der og da.

Kombiner Coachella med noen dager i Los Angeles og/eller en roadtrip langs Highway 1. 

pariserhjul som lyser opp i mørket

blått lysshow

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *