Hagemøbler på budsjett

hagemøbler på budsjett

hagemøbler på budsjett

Er du også en av dem som drømmer om en behagelig og koselig sofakrok på uteplassen, men lommeboken stopper deg. Med litt fantasi og et langt mer vennligere budsjett kan du få det til på en enkel og kjapp måte. 

Slik går du frem:

Paller er nok den enkleste måten å sette sammen egne hagemøbler på. Dette har lenge vært en trend, men er absolutt ikke en idé som er oppbrukt. Med friske farger og mønster kan du sette din personlige stil på møblene. Pallene kan du enten få gratis fra byggeplasser/varehus eller du kan kjøpe de for en billig penge. Mål opp slik at du vet hvor mange paller du trenger og hva som vil passe ditt uteområde. Det beste er å sette sammen en pall og en pallekarm for få den riktige og beste høyden.

Hagemøbler på budsjett
Bruke paller til å lage egne hagemøbler

De fleste maler eller beiser pallene.  Dette er viktig for å slippe flis og for at pallene ikke skal trekke inn vann. Jeg har valgt å gjøre det litt annerledes og har heller brukt en voksduk for å trekke rundt pallene for å gi et annet preg. Med ulike farger kan du skape ulike stiler og matche sammen med putetrekkene. 

Legg voksduk rundt pallene sy putetrekk til hagemøblene sy putetrekkene

 

Tilpass madrassen til de ulike lengdene ved å skjære den med kniv. Deretter syr du sammen de ulike putetrekkene i ønsket fargevalg.  Husk at å gi litt rom i putetrekkene i fall de krymper i vask. Du kan også selvfølgelig sy putetrekkene til ryggputene selv i stedet for å kjøpe ferdigesydde. Jeg har kjøpt mine på Ikea.

hagemøbler på budsjett
Dekorer med noen friske puter i ulike størrelser

Bordet kan du lage på flere måter – enten kan du beise/male det eller du kan gjøre slik som meg og dekke pallen til med en voksduk. I tillegg kan du lage en bordplate eller finne et serveringsbrett i ønsket stil. 

hagemøbler på budsjett
Sett stil på bordet med et serveringsbrett

Voilá… så har du en koselig og behagelig sofakrok hvor du kan nyte sene sommerkvelder. I hvert fall det som er igjen av sommeren da. Ha en fortsatt fin sommer!

Hagemøbler på budsjett

5 thoughts on “Hagemøbler på budsjett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *