San Francisco

Den røde hengebroen Golden Gate Bridge

Stor rød bruMed herlig frisk sjøbris, de karakteristiske bratte gatene og den ikoniske Golden Gate Bridge, har vi kommet til reisens ende, San Francisco. Byen er full av historie, flotte nabolag, parker, strender, museer og et stort utvalg av underholdningsalternativer. Noen av de mest bemerkelsesverdige attraksjonene, utover den berømte broen, er historiske Alcatraz Island og Golden Gate Park.

San Francisco, ofte kalt “vestens Paris” eller “Fog City”, er en av verdens meste kjente og mest populære turistby. Bare i 2016 hadde byen over 25 millioner besøkende, noe som er mye med tanke på at dette er en relativ liten by i areal og med litt over 800 000 innbyggere. Været er sterkt påvirket av de kalde strømmene i Stillehavet, noe som modererer temperatursvingingene og gir et betydelig mildt klima året rundt.den røde hengebroen Golden Gate BridgeGolden gate Bridge er verdens mest kjente hengebro og har blitt selve ikonet på San Francisco. Broen som kalles for “den gylne port” ligger i den nordlige delen av byen og forbinder San Francisco og Marin County. Ettersom vi kommer kjørende sørfra, må vi gjennom byen for å komme oss til broen. Men det føles som den perfekte måten å starte opplevelsen av byen på. Det er flere muligheter å se den 2,7 kilometer lange broen – enten ved bil, buss, gående, syklende eller fra båt og andre utsiktposter.collage av superhøye trær og en jente som står halvveis inne i et enormt treNår vi først er nord for San Francisco tar vi også turen til den kjente redwoodskogen, Muir Woods National Monument. Skogen er en del av Redwoods nasjonalpark og verdensarvområde. Her finner du verdens største treslag som kan bli over 100 meter høye og flere tusen år gamle. Når du vandrer langs stien mellom de høye og tette trærne, gir de spektakulære omgivelsene en følelse av å være i kjempenes land. I Muir Woods er de største trærne 75 meter lange og over 1200 år gamle.collage av mann og dame på trikk, rød trikk kjørende opp San FranciscoDe bratte gatene med de velkjente trikkene er også selve symbolet på San Francisco, og godt kjent fra mange TV-serier og filmer. Kanskje ikke like spennende som fra de mange biljaktene vi har sett på film, men en fin tur å kombinere på vei til andre attraksjoner som blant annet Chinatown og Fisherman`s Wharf. Området Fisherman`s Wharf er en av de mest populære attraksjonene, så her kan det fort bli som sild i tønne. I tillegg til at det er dyrt! Men her finner du flere historiske bygninger, museer, butikker, restauranter, teater og Aquarium of the Bay. Sjekk ut pir 39 hvis du vil se sjøløvene som ligger og soler seg på de mange bryggene.En liten øy med et fengsel

collage av fyrtårn med storby i bakgrunnen, del av gammelt hus, fengselcelleFisherman`s Wharf er utgangspunktet for å besøke den historiske øya Alcatraz, også kjent som The Rock. Alcatraz var et føderalt fengsel frem til 1963 og er blant annet kjent for den mest legandariske fengselsflukten. Historien ble filmatisert i Escape from Alcatraz i 1979 med Clint Eastwood i hovedrollen. Dette er en veldig morsom og spennende tur som anbefales på det sterkeste. Båtturen over til øya gir også en flott utsikt til både San Francisco og Golden Gate Bridge. Turen er veldig populær, så kjøp billetter på forhånd over nett da de selges ut kjapt og flere uker i forveien.veiskilt med palme og sol i bakgrunnen

collage av jente foran flower-power-symbol, klokken stilt på 4.20 og et gammelt blått trehusNoe av det unike med San Francisco er innsatsen for likeverdighet – grunntanken om at folk skal få være som de er. Det var nettopp i San Francisco at hippiebevegelsen hadde sin oppblomstring. I fjor var det akkurat 50 år siden den tok plass i den kjente bydelen Haight- Ashbury under Summer of love -festivalen. Og er fortsatt i live. Bydelen er like fargerik med sin arkitektur, frimodige kafeer og vintagebutikker – et fristed for urbane hippier og vintage-entusiaster.Tagget vegg med rosa blomster og kjente artister Janis Joplin, Jimi Hendrix og Jerry GarciaEtter et par uker på reisefot og travle turistattraksjoner trengte vi et pust i bakken, og tilbrakte en rolig dag i den praktfulle parken Golden Gate Park. Parken ligger i hjertet av San Francisco og er byens største med mer enn 5000 ulike plante- og tresorter og flere innsjøer. Et nettverk av tur- og sykkelstier slynger seg gjennom parken og gir mer følelsen av å være i landlige omgivelser enn midt i storbyen. Parken som er 5 km lang og 800 meter bred, ble anlagt fordi området var uegnet for bebyggelse. Den inngikk betydelig landskapsarkitektur, som kunstig vannløp, foss og innsjøer. I tillegg til at det ble plantet både trær og blomster.Collage av par i tråbåt og grønn elv med steinbroJenta foran ikonisk kinesisk husFlere av San Franciscos hovedattraksjoner ligger også her som blant annet de Young Museum, California Academy of Sciences Museum with Steinhart Aquarium, The Japanse Tea Garden og San Franciscos Botanical Garden. Her er det også mulighet for å leie sykkel og båt. Så etter en koselig gåtur og besøk i den Japanske hagen, avslutter vi den siste dagen med en båttur i en av parkens nydelige innsjøer.

Dette har definitivt vært en opplevelsesrik og morsom tur – en tur som bør oppleves en gang i løpet av livet. Vi vet at vi vil ta turen tilbake! Så på snarlig gjensyn!

Tips og inspirasjon til Highway 1 og Los Angeles
Solnedgang over bilvei og boligstrøk

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *