Smaken av Asia

Relaxo Restaurant & Bar er stedet for varierende og uforglemmelige smaksopplevelser innen det asiatiske kjøkken. Her kan du blant annet nyte utsøkte tapasretter tilberedet med en kreativ og moderne vri.

De som tror at sørøstasiatisk mat er mer eller mindre det samme som kinesisk mat, tar temmelig feil. Asia er uten tvil vår mest mangfoldige verdensdel, noe som spesielt kommer frem gjennom alle de ulike smakene og mattradisjonene. Og nettopp dette klarer Relaxo Restaurant & Bar å videreføre til gjestene gjennom sine spennende asiatiske tapasretter. Her står nemlig smaksopplevelsene i kø!

Stemningsfull helaften

Relaxo, som ligger sentralt i Rosenkrantzgata på skrå over gata fra Oslo Nye Teater, har vært åpen i knapt fire måneder. Likevel er lokalet halvfullt når vi ankommer en tidlig mandags kveld. Deres gode rykte har spredd seg som ild i tørt gress og helgene fremover er rimelig fullbooket. Interiøret hos Relaxo er trendy og stilrent, og skiller seg fra det man ofte forbinder med asiatiske restauranter. Rolig bakgrunnsmusikk, dempet belysning og levende lys skaper en lun og behagelig atmosfære. Vi blir raskt tatt i mot og vist til bordet vårt. Restauranten har lagt stor vekt på god sitteplass og behaglige stoler og sofaer, der gjestene kan slappe av og føre en hyggelig samtale.
– Flere restauranter her i Oslo har innført totimers grense for hvor lenge du kan sitte, noe som kan være en demper på stemningen. Hos oss er det ikke slik. Her er du velkommen enten du bare vil nyte noe godt i glasset, et mindre måltid eller tilbringe en helaften med både mat og drikke, sier restaurantsjef Joseph Hoang.
Relaxo har nemlig sin egen bar hvor du kan nyte en fordrink eller fortsette kvelden ut i de sene nattetimer. Barkartet er innholdsrikt med både alkoholfrie og alkoholholdig drikke – enten du liker vin, forfriskende cocktails eller foretrekker øl. Hver lørdagskveld byr de på diverse DJ’s som holder tempoet oppe til stengetid. Og det beste er at kjøkkenet serverer mat helt frem til klokka halv 2 på natta, både fredager og lørdager. Noe som er verd å merke seg i en by hvor det er vanskelig å få seg noe annet enn junkfood etter klokka elleve på kvelden. Relaxo Restaurant & Bar er også det perfekte stedet for ulike selskaper, der du har mulighet til å leie hele lokalet.

Himmelske smaksopplevelser

Menyen består av asiatiske tapasretter inspirert av mattradisjoner fra en rekke land som blant annet Vietnam, Kina, Thailand og Korea. Slik får gjestene mulighet til å smake på flere retter, samtidig som måltidet blir ekstra sosialt.
– Vi ønsker å gi gjestene flere smaksopplevelser fra det asiatiske kjøkken. I tillegg er dette en morsommere måte å spise sammen på, sier restaurantsjefen.
Huset har også en a la carte meny med fire hovedretter, selv bestemmer vi oss for å ta en av de to tapasmenyene som er satt sammen. Etter en kort ventetid kommer servitøren med en stor skiferplate med vårruller, scampi, bok choi, kjøttboller og ris. Alt er lekkert dandert på små fat i ulike farger og fasonger. Servitørene er kunnskapsrike og behjelpelig med både mat og drikke, og forklarer hver rett i detalj. Scampiene er saftige med en nydelig grillsmak akkompagnert av chili og lime. Jeg beveger meg gjennom de ulike rettene, og hver del gir en ny og overraskende smaksopplevelse. Balansen mellom søt, surt og sterkt er perfekt og skaper den livfulle smaken. Måten maten tilberedes, har kokkene tatt inn fra det franske kjøkken. Vårrullene er himmelsk sprø og serveres med en kjempegod chilisaus. Etter hvert serveres flere retter som entrecôte, svin og søtpoteter. Det er ingen tvil om at gode og ferske råvarer står i fokus hos Relaxo – noe som gjenspeiles i den høye kvaliteten. I tillegg er prisnivået sympatisk.
Kvelden vår avsluttes med noe søtt fra dessertmenyen. Som den store sjokoladeelskeren jeg er, velger jeg sjokoladefondant. Konsistensen er perfekt med en varm og flytende kjerne av sjokolade. Det hele blir rett og slett himmelsk med friske bær og sorbé. En perfekt avslutning på et perfekt måltid!

Tekst & foto: Tone Aleksandersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *